Jom Apply Insurans Takaful Anda Secara Mudah:Online Sahaja! Apply SEGERA! Saya Bantu Anda..

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

Insurans Takaful Nyawa PA Terbaik (A-Life Signature-i)

Insurans Takaful Nyawa PA Terbaik (A-Life Signature-i) 

High Coverage Investment Linked | VIP Life Takaful Insurance | Premium PA

Adakah anda sedang mencari insurans nyawa dan insurans kemalangan terbaik? Anda boleh buat perbandingan dengan pelan insurans nyawa baru dari AIA Public Takaful yang sangat istimewa dan berbaloi dengan wang yang anda bayar. Kebanyakkan insurans takaful nyawa dalam market adalah berjenis hangus burn dan ada sedikit duit investment (entah balik modal ke tak duit bulan bulan bayar tu).

Anda mencari sesuatu coverage PA yang tinggi sekurang kurangnya RM1Juta, tapi tidak mahu terlibat dalam permohonan yang sukar seperti Medical Check Up yang melibatkan;

CONSULTATION, PHYSICAL EXAMINATION & COMPLETE REPORT
BLOOD TESTS
URINE ANALYSIS
URINE DRUGS SCREENING CHEST X-RAY
RESTING ELECTROCARDIOGRAM (ECG)
AUDIOMETRY
BOSET
LIVER FUNCTION TEST        
HEPATITIS B SCREENING        
PULMONARY FUNCTION TEST
Dan banyak lagi..................

Dan Financial Prove...Bank Statement, Income Statement, Tax Statement dan lain lain lagi.....

A-Life Signature-i Pelan Insurans Takaful Nyawa Terbaik
A-Life Signature-i Pelan Insurans Takaful Nyawa Terbaik
Jika anda pernah mengambil insurans nyawa dan anda cuba meletakkan nilai yang tinggi untuk coverage, anda akan dapati ada syarat syarat yang ketat untuk meletakkan nilai nyawa anda sebanyak RM1 juta. Anda perlu buat medical check up dan menyediakan laporan kewangan dan pendapatan yang agak ketat. Ini adalah perkara biasa bagi VIP, Dato, Tan Sri dan Datin untuk mendapatkan insurans nyawa terbaik. Ditambah pula, kadang kadang tu anda terpaksa bayar insurans nyawa secara bulanan menjadikan ia sebagai komitmen bulan kepada anda.

Jom kita tengok apa yang Insurans Nyawa dalam market ni selalu offer. Biasa confirm 3 bende ni:

1- Pampasan kematian
2- Pampasan Jika TPD Cacat Kekal
3- Sedikit duit investment yang tidak terjamin...diulangi tidak terjamin (kata kata mulut manis ejen tidak diambil kira hihihi)

Apa kata A-Life Signature-i memberikan kelebihan:

1- Tiada medical check up sehingga coverage RM1.5 juta (Up to 50, RM1 juta Up to 60, RM500K up to 70)
2- Boleh pilih nak bayar bulanan atau 5, 10, 20 tahun terus. Tak payah pening fikir nak bayar bulan bulan. Bayar sekaligus je senang. Contoh pilih coverage umur 70 tahun dan bayar 5 tahun sahaja. Lepas cukup 5 tahun bayar...settle coverage sampai umur 70 dan tak perlu bayar apa apa lagi.
3- Boleh pilih nak cover sampai 70 tahun, 80 tahun atau 100 tahun.

Wow...apa kelebihan lagi? Tambah.....

1- Murah berbanding pelan sejenis dengannya (AIA dah kaji dan upgrade sebelum lancarkan Pelan ni hihi).
2- Bayar 200% Sum Cover jika kematian itu melibatkan kemalangan (kereta, motor atau sebarang bentuk kemalangan)
3- Bayar 200% Sum Cover jika kematian semasa Orang Islam mengerjakan Haji dan Umrah (dikira bila memasuki sempadan Arab Saudi, 45 hari bagi Haji dan 15 hari bagi Umrah)
3- Bayar 300% Sum Cover jika kematian itu melibatkan kemalangan dalam kenderaan awam (public conveyance), macam naik kapal terbang ke naik LRT ke keretapi ke...fuh giler 300%!!!
4- Bayar 600% Sum Cover jika kematian akibat bencana alam....ini memang terbaik!!!

 
Balik modal ke?

Jika tempoh perlindungan anda tamat atau matang (seperti tempoh yang anda pilih = 70/80/100 tahun) anda akan dapat 100% Account Value dan Tambahan 20% Maturity Booster!!! Perghh berapa banyak dapat ni huhuhu.

Jom saya bagi Kes Contoh seorang Pemuda berumur 35 Tahun:

  • Pilih Coverage RM1.5 Juta (Tak Perlu Medical Check Up...bestnye hihihi highly recommended!)
  • Pilih Coverage Umur sehingga 70 Tahun Sahaja.

Jika Pilih Bayar Selama 5 Tahun             = RM4438.75 sebulan ATAU setahun RM53265.00
Jika Pilih Bayar Selama 10 Tahun           = RM2271.25 sebulan ATAU setahun RM27255.00
Jika Pilih Bayar Selama 20 Tahun           = RM1260.00 sebulan ATAU setahun RM15120.00
Jika Pilih Bayar Sampai Umur 70 Tahun  = RM857.50  sebulan ATAU setahun RM10290.00

Jika anda pilih bayar bulan bulan sampai umur 70 tahun:
* Katakan anda sihat wal afiat sampai umur 70 tahun

Modal RM857.50 X (70tahun - 35 tahun) X 12 bulan = RM857.50 X 420 bulan = RM360150

Account Value 100%  =  RM361900.00
Maturity Booster 20% = RM72380.00
TOTAL UNTUNG = RM434,280

Wow! Memang Confirm Untung dan Balik Modal.....dan satu lagi, takde yang bagi 200% dan 300% pampasan macam pelan ni. Berbaloi jika anda memang selalu travel ke sana ke sini naik flight dan public transport untuk urusan dan bisnes anda.




Apa Syarat Nak Apply Pelan A Life Signature i ni?

1- Umur 18-55 layak mohon sehingga tempoh 70 tahun
     Umur 18-65 layak mohon sehingga tempoh 80 tahun
     Umur 18-70 layak mohon sehingga tempoh 100 tahun

Tengok juga had sum cover di bawah had umur:




18-45
46-50
51-60
61-70
Up to 500K


500,001 to 1,100,000


M, BPA
1,100,001 to 1,500,000


M, BPA
1,500,001 to 3,000,000
M, BPA
PD, BPA, ECG, APS
3,000,001 to 5,000,000
PD, BPA, ECG, APS
PD, BPA, TMX, APS
5,000,001 to above
PD, BPA, TMX, APS
(Agent should discuss with underwriter first)
http://insuranstakafulmurah.blogspot.my



2- Minimum Sum Cover RM500K (lebih, lagi la boleh)

3- Financial Underwriting untuk A Life Signature-i

Non Medical Limit Coverage Sum Cover A Life Signature-i:



AGE
SUM ASSURED (RM)
18-50
RM1.5 JUTA
51-60
RM1.1 JUTA
61-70
RM500K




Multiple Annual Income Factor untuk Dewasa yang Bekerja A Life Signature-i:



AGE
LIFE
CRITICAL ILLNESS (CI)
20-40
30
15
41-50
25
10
51-60
15
8
61-70
10
5
71 & UP
IC
-


Contoh;
Pemohon umur 42 Income Tahunan RM100K maka:
Kelayakan Financial Underwriting =
Sum Cover ataupun Life = RM100K X 25 = RM2.5 Juta
Critical Illness                 = RM100K X 10 = RM1juta



* kiraan di atas adalah anggaran. Sila dapatkan quotation tepat untuk kes A-Life Signature-i anda.


Jom Tengok Untuk Mudah Faham



Nak Download Brochure A-Life Signature-i <KLIK SINI>


Nak Mulakan Coverage VIP sehingga RM1.5 Juta Tanpa Medical Check Up macam ni?

Untuk Quotation Takaful AIA, Sila Whatsapp Info:

Jika Pelan Individu:

Nama Penuh
Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan Sekarang

Jika Pelan Pasangan/Famili:

Nama Penuh Suami + Tarikh Lahir
Nama Penuh Isteri + Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan Suami
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan Isteri
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan Sekarang




Jika Anda SERIUS nak mulakan Takaful Medical Card,
Klik Link Whatsapp melalui view telefon <DIRECT WHATSAPP FAIRUZRAMLI>


Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/PakarTakafulAIA




Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com