Jom Apply Insurans Takaful Anda Secara Mudah:Online Sahaja! Apply SEGERA! Saya Bantu Anda..

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

Medical Card AIA

Medical Card AIA

Medical card AIA adalah medical card terbaik di pasaran. Mudah digunakan dan urusan sangat mudah di hospital panel.

Medical Card AIA
Medical Card AIA
Pilih medical card aia sebelum anda sakit. Pilih medical card aia sebelum umur anda 30an. Pilih medical card aia sebelum harga naik. Pilih medical card aia bergantung keperluan dan kewangan.


Ada beberapa jenis medical card di AIA:

1- Medical card AIA dengan investment (A-LifeLink-i)
2- Medical card AIA standalone / medical card sahaja / tiada investment (A Life Medik Famili)

Mana satu nak pilih, Medical Card Investment ke Medical Card Standalone?

Medical Card Investment
Medical Card Investment


Pilih Medical Card Investment = sebab nak harga tetap setiap bulan dan ada pilihan add on rider untuk perlindungan tambahan seperti Waiver, Payor, Accident, Critical Illness dan lain lain. Jangan salah faham, kita bukan nak invest melabur buat untung besar macam asb loan dan unit trust. Element investment dalam medical card aia ni sebab nak cover kenaikan yang realitinya memang naik setiap tahun.

Sila ubah salah faham di mana, ramai ingat "investment" dalam medical card buat duit maksimum. Sebenarnya keuntungan atau kenaikan nilai investment, digunakan untuk cover kenaikan kos medical card aia pula menyebabkan ia kelihatan tidak meningkat secara maksimum. 

Untuk Quotation A LifeLink-i harga tepat, Sila Whatsapp Info:

Hanya ada Pelan Individu sahaja ketika ini. Pelan pasangan dan famili dah tutup:

Nama Penuh
Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan Sekarang
Bajet sebulan

Medical Card Standalone AIA
Medical Card Standalone AIA



Pilih Medical Card Standalone = sebab nak harga paling murah dan tak kisah bayar harga berubah ubah (jika tanpa investment, harga berubah mengikut faktor risiko peningkatan umur). Kita tampung sepenuhnya kenaikan kos tersebut sebab tiada elemen investment nak top up.

Seperti yang umum tahu, kos medical card di Malaysia memang sentiasa meningkat. Oleh yang demikian, kenaikan berdasarkan risiko umur pasti akan berlaku. Jadi medical card aia jenis standalone ini tidak tetap kerana kenaikan kos ini.

Anda boleh pilih pelan:

1- Pelan medical card aia individu
2- Pelan medical card aia pasangan (suami + isteri)
3- Pelan medical card aia individu dan anak-anak (maksimum 4 anak bawah 22 tahun)
4- Pelan medical card aia famili (suami + isteri + maksimum 4 anak bawah 22 tahun)
Pelan Medical Card AIA
Pelan Medical Card AIA

Kelebihan Medical Card AIA

1- Bayaran bulanan murah dan coverage tinggi
2- Had tahunan tinggi bermula RM100K
3- Tiada had keseluruhan. Ini terbaik bro!
4- Tiada Co-Takaful. AIA menanggung bil rawatan sepenuhnya.
5- Customer service dan Guarantee Letter (GL) 24 jam. Bukan waktu office hour sahaja!
6- Pelepasan cukai sehingga RM3000 setahun
7- Worldwide International coverage
8- Elaun harian masuk wad kerajaan sebanyak RM100 sehari. Janji warded, anda boleh claim RM100 sehari.
9- Satu Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak boleh guna. Banyak betul hospital panel AIA.


Best tak medical card AIA ni? Ramai dah orang Malaysia guna medical card ni. Jom apply ngan saya. Client saya seluruh Malaysia. No problem. Medical card AIA ni, satu Malaysia boleh guna.

Untuk Quotation A Life Medik Famili harga tepat, Sila Whatsapp Info:

Jika Pelan Individu:

Nama Penuh
Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan Sekarang

Jika Pelan Pasangan/Famili:

Nama Penuh Suami + Tarikh Lahir
Nama Penuh Isteri + Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan Suami
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan Isteri
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan Sekarang

Kenapa anda perlu ambil medical card?

Medical Card AIA
Medical Card AIA

1) Ya, anda boleh masuk hospital kerajaan, tapi bila anda urgent nak operate, tak mahu beratur dan tunggu appointment, masa tu anda akan teringat medical card aia ni.
2) Jika berlaku kemalangan, anda pastinya impikan rawatan yang selesa. Hanya di hospital panel swasta je anda boleh guna medical card aia ni. Satu Malaysia ye cover.
3) Jika anda warded dalam jangka masa yang lama, atau anak anda perlu warded dan jagaan ibubapa. Masa tu alangkah bestnya jika dapat bilik yang privasi emak nak jaga anak. Senang nak solat, sembahyang, mandi salin baju dan lain lain. Orang yang biasa jaga anak di hospital je faham kata kata saya ni. Untung ade medical card aia.
4) Ada orang memang suka DOKTOR PAKAR sahaja yang merawat. Kadang kadang orang mahukan the best betul tak? Kalau ada sependapat dengan saya, kita geng! Betul, ini serius, dengan medical card aia di hospital panel memang ramai pakar berkhidmat. Jadi memang best kalau doktor pakar yang rawat kita. Cepat baik dan puas hati hehehe.


Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/PakarTakafulAIA
 
Jika Anda SERIUS nak mulakan Polisi Takaful AIA,
Semak Dahulu Harga! (Free Quotation)






Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com