Jom Apply Insurans Takaful Anda Secara Mudah:Online Sahaja! Apply SEGERA! Saya Bantu Anda..

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

A-LifeLink-i

A-LifeLink-i

A-LifeLink-i
A-LifeLink-i


Apakah pelan A-LifeLink-i ni?

Tahukah anda, pelan A-LifeLink-i ini adalah pelan paling power di AIA Public Takaful! Power macam mana tu?
Pelan ini adalah pelan all in one. Maksudnya, ada pampasan nyawa, pampasan hilang upaya menyeluruh (HUMK) sehingga umur 70 tahun, ada medical card sehingga umur 100 tahun, ada investment dan pilihan rider dan paling penting pelan ini adalah fleksibel.

A-LifeLink-i adalah fleksibel bermaksud apabila polisi telah di luluskan, anda masih boleh menukar pelan samada naik taraf atau turun taraf. Bergantung kepada keperluan dan situasi kewangan semasa anda. Tidak perlulah sampai anda tamatkan polisi betul tak?

Pelan A-LifeLink-i ini juga menawarkan Bonus Ulang Tahun meningkatkan amaun perlindungan anda sebanyak 1% setiap tahun. Ia bermula dari awal tahun ke-2 sijil sehingga 120% amaun perlindungan tercapai dan tiada kos tambahan akan dikenakan ke atas peningkatan amaun perlindungan di bawah Bonus Ulang Tahun.

Yang paling penting, A-LifeLink-i ini adalah patuh syariah! 

Rider A-LifeLink-i

Pelan ini juga mempunyai rider atau add on tambahan kepada asas polisi iaitu Pampasan Nyawa atau kadangkala dipanggil Sum Cover.

Untuk pelan A-LifeLink-i ini menjadi komprehensif, maka rider yang bersesuaian dengan keperluan individu boleh diambil untuk melengkapkan coverage perlindungan anda. Mudah faham, seorang bekerja di pejabat tak sama risiko dengan seseorang yang bekerja di pelantar oil and gas betul tak? Jadi mungkin rider pampasan kemalangan perlu ditambah untuk melengkapkan perlindungan selain pampasan nyawa dan medical card atau kad perubatan. 

Rider A-LifeLink-i yang boleh dipilih:

A-Plus Med-i (APM)
- Ini adalah rider paling penting yang biasa orang ambil iaitu medical card. Kalau tak ambil rider ni, polisi A-LifeLink-i anda hanya ada pampasan nyawa! Medical card ini boleh pilih mengikut harga bilik iaitu bermula RM150, RM200, RM250, RM300, RM350, RM400, RM450 dan RM500.

A-Plus HospitalIncome Extra-i (APHE)
- Ini adalah rider A-LifeLink-i yang memberikan elaun harian masuk wad. Bermula RM50 hingga RM400. Namun elaun ini anda perlu claim jika masuk wad hospital panel untuk mendapakannya.

A-Plus Venuz-i (APV)
- Rider ini memberi perlindungan untuk kes berkaitan wanita dalam bentuk pampasan wang.

A-Plus VenuzExtra-i (APVE)
- Rider ini adalah sama seperti A-Plus Venuz-i tapi lebih lagi terutama kes berkaitan mengandung (bukan bersalin ye).

A-Plus CriticalCare-i (APCC)
- Rider ini memberi pampasan wang kepada kes penyakit kritikal yang parah.

A-Plus Early CriticalCare-i (APECC)
- Rider ini memberi pampasan wang kepada kes penyakit kritikal pada peringkat awal.

A-Plus Multi CriticalCare-i (APMM)
- Rider ini memberi pampasan wang kepada lebih daripada satu kes penyakit kritikal.

A-Plus GenNext-i (APGN)
- Rider ini memberi pampasan wang jika tidak mampu bekerja dan peringkat awal kanser atau sakit jantung.

A-Plus AccidentShield-i (APAS)
- Rider ini memberi pampasan wang untuk kes kemalangan yang melibatkan kehilangan anggota.

A-Plus TotalAccidentShield-i (APTAS)
- Rider ini sama seperti A-Plus AccidentShield-i tetapi lebih komprehensif dan menyeluruh.

A-Plus DisabilityCash-i (APD)
- Rider ini memberi pampasan wang jika berlaku TPD kepada anda menyebabkan anda kehilangan sumber pendapatan pada tempoh tertentu.

A-Plus WaiverExtra-i (APWE)
- Rider ini jika berlaku TPD ke atas anda dan anda tidak perlu meneruskan caruman polisi.

A-Plus PayorExtra-i (APPE)
- Rider ini jika berlaku TPD ke atas pembayar polisi, maka anda tidak perlu meneruskan caruman polisi.

* Semua rider ini tertakluk kepada syarat tertentu. Sila dapatkan info lanjut daripada saya.

Banyaknya Rider. Nak ambil mana satu? Pilih banyak, makin mahal bayar la kan?
Jangan risau, tanya lah saya :)


Konsep Takaful

Konsep Takaful AIA
Konsep Takaful AIA


Takaful ialah skim bantuan bersama berasaskan prinsip-prinsip perpaduan, persaudaraan dan kerjasama. Setiap peserta polisi takaful AIA bersetuju untuk menyumbang atas dasar Tabarru’ (derma) ke dalam dana iaitu Dana Risiko Peserta (PRF), yang akan digunakan untuk membantu satu sama lain dalam masa yang diperlukan. AIA PUBLIC Takaful Bhd ialah Operator Takaful yang diamanahakan untuk melabur dan menguruskan dana ini mengikut strategi pelaburan yang mengikut prinsip-prinsip patuh Syariah. 

Ini berbeza daripada konsep Insurans Konvensional dimana, di dalam konvensional konsepnya ialah syarikat yang menanggung risiko peserta. Dalam Takaful, peserta saling bantu membantu. Nampak tak bezanya? Penting kena jelas konsep ni dalam A-LifeLink-i.

 Boleh tau details manfaat pelan A-LifeLink-i ni?

AIA A-LifeLink-i
AIA A-LifeLink-i


* Sila Klik pada gambar untuk besarkan imej
* Ini adalah cadangan jika pilih harga bilik RM200. Untuk lebih tepat, sila rujuk saya

Apakah pengecualian-pengecualian utama untuk A-LifeLink-i?

 

1. Kematian akibat bunuh diri dalam tempoh 1 tahun dari tarikh penerbitan atau tarikh
berkuat kuasa, yang mana terkemudian.
2. TPD akibat daripada:
  • Percubaan membunuh diri atau kecederaan yang disebabkan perbuatan sendiri
semasa siuman atau tidak.
  • Perkhidmatan dalam mana-mana angkatan tentera atau pemulihan ketenteraman
awam.
  • Aktiviti-aktiviti yang berkaitan dengan apa-apa peranti atau pengangkutan udara
kecuali sebagai penumpang dalam penerbangan komersial pada perjalanan yang
tetap.
  • Sebarang kecacatan kongenital yang telah disahkan atau didiagnosis sebelum Orang
Dilindungi mencapai umur 17 tahun.
  • Hilang upaya sedia ada akibat daripada keadaan fizikal atau mental.

Bonus Ulang Tahun A-LifeLink-i

Bonus Ulang Tahun AIA A-LifeLink-i
Bonus Ulang Tahun AIA A-LifeLink-i


Bonus Ulang Tahun meningkatkan amaun perlindungan anda sebanyak 1% setiap tahun. Ia bermula dari awal tahun ke-2 sijil sehingga 120% amaun perlindungan.

Contoh Bonus Ulang Tahun A-LifeLink-i:

Ahamd mengambil polisi A-LifeLink-i dengan pampasan nyawa RM100K
Tahun 2 = 1%
Tahun 3 = 1%
Tahun 4 = 1%
Tahun 5 = 1%

Bonus Ulang Tahun pada tahun ke 5 = 1% X 5 tahun X 100000 = RM5000
* maksimum pampasan adalah RM500K sahaja dalam kiraan Bonus Ulang Tahun A-LifeLink-i

Maka jika nilai pampasan nyawa Ahmad pada tahun ke 5 bernilai = RM100000 + RM5000 = RM105000

Apa lagi yang saya perlu tahu tentang A-LifeLink-i?

1) Anda boleh keluarkan duit investment bila bila masa, tetapi baki mesti tinggal RM1000
2) Anda boleh top up duit investment (Ad Hoc Top Up) min RM500.
3) Pampasan kematian A-LifeLink-i untuk kanak kanak bawah 4 tahun (Lien Juvenile) adalah mengikut peratus.

Tahun 0 = 20%
Tahun 1 = 40%
Tahun 2 = 60%
Tahun 3 = 80%
Tahun 4 = 100%

4) Umur permulaan untuk mohon minimum adalah 14 hari
5) Umur permulaan untuk mohon maksimum 70 tahun.

Kenapa A-LifeLink-i berbeza daripada syarikat insurans yang lain?

AIA Terbaik
AIA Terbaik


1) Perlindungan dan Pelaburan dalam satu pelan.
- pelan yang komprehensif dan fleksibel.

2) Perlindungan dan Pelaburan yang fleksibel.
- anda boleh tambah dan kurangkan bila bila masa melalui permohonan.
3) Tambahan Perlindungan melalui Bonus Ulang Tahun.
- bonus ulang tahun meningkatkan lagi jumlah pampasan sedia ada jika anda terus mencarum. Lebih lama, lebih besar nilai pampasan kematian jika anda terus setia dengan A-LifeLink-i.
4) 5 Tahun Perlindungan Berterusan.
- Ini adalah jaminan yang hanya ada di AIA. Jika anda membayar caruman berterusan, konsisten, tiada contribution holiday dan on time, serta tiada perubahan pelan sijil yang menjejaskan nilai Tabarru dan Account Value, anda dijamin walaupun keadaan ekonomi tidak baik menyebabkan nilai akaun sangat rendah dan tidak mampu menampung polisi, AIA memberi jaminan dalam tempoh 5 tahun, polisi anda akan tetap di cover.
5) A-Plus DisabilityCare-i
- Tahukah anda APDC ini ditanggung secara percuma di AIA. Ya, tiada caj langsung. Ia ditanggung sehingga umur 70 tahun dan sehingga maksimum RM8 juta dewasa, RM1.25 juta kanak-kanak dan RM500 ribu untuk pesara. Fuhh, free tu...mana nak cari yang takde caj.

* Pada pendapat saya, no 3-5 memang unik dan tak ada pada syarikat lain.





Video A-LifeLink-i



Brochure A-LifeLink-i <KLIK SINI>

Kenapa Pilih Saya untuk polisi medical card anda?


Saya pakar takaful AIA ini dan client saya servis di seluruh Malaysia. Tiada masalah. Sekarang zaman IT kan? Polisi AIA ini boleh digunakan di seluruh Malaysia ya. No problem....yang penting anda dapat support dari saya. Call boleh, whatsapp pun boleh. Anytime....

Selok belok teknikal guna medical card dan polisi AIA ni....i'm your man!

pilih A-LifeLink-i
pilih A-LifeLink-i

Untuk Quotation A-LifeLink-i harga tepat, Sila Whatsapp Info:

Nama Penuh
Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan Sekarang
Bajet sebulan

Contoh:
Ali bin Ahmad
11/03/1980
Technician Aircond  <-- jangan technician sahaja.Pastikan nama penuh
Tidak
Sihat
RM300



Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/PakarTakafulAIA
 
Jika Anda SERIUS nak mulakan Polisi Takaful AIA,
Semak Dahulu Harga! (Free Quotation)














Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com