Jom Apply Insurans Takaful Anda Secara Mudah:Online Sahaja! Apply SEGERA! Saya Bantu Anda..

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

Medical Card Untuk Guru dan Cikgu

Medical Card Untuk Guru dan Cikgu

Medical Card untuk Guru dan Cikgu
Medical Card untuk Guru dan Cikgu


Adakah seorang guru yang juga kakitangan awam memerlukan medical card?

Ini soalan yang selalu menjadi perbualan dan perbandingan antara guru guru. Baik, mari kita lihat apakah kelebihan yang ada pada seorang guru dalam faedah perubatan:

1) Boleh mendapatkan rawatan percuma di Hospital Kerajaan dan boleh guna GL Kerajaan. Namun masih lagi tertakluk kepada kos yang tidak ditanggung kerajaan seperti kos bahan implan (logam tertentu) untuk kes pembedahan terutamanya dalam pembedahan akibat kemalangan dan juga ubat ubatan tertentu yang tidak disimpan oleh hospital.
2) Boleh duduk di wad kelas pertama (walaupun realitinya selalu penuh dan akhirnya duduk dalam wad kelas tiga sahaja hehehe...biasa la tu).

Jadi, bila kita lihat bab rawatan dah ditanggung. Jadi apa yang hendak di cover lagi?

Haa, di sini ada beberapa perkara yang selalu kakitangan awam terlepas pandang. Antaranya adalah:

1) Jika kita tidak dapat bekerja dalam jangkamasa yang panjang terutamanya apabila lumpuh, cacat kekal atau terlantar atas katil sahaja.
= Perlu difahami sebagai kakitangan awam, kita bukanlah kebal jika tidak bekerja. Jika MC telah melebihi 180 hari (90 hari oleh Doktor diiktiraf + 90 hari kebenaran Ketua Jabatan), anda akan dirujuk kepada Lembaga Perubatan dan jika disahkan masih tidak mampu bekerja, anda akan disarakan (terminate).

2) Dalam tempoh tersebut, adakah belanja perubatan (ulang alik hospital, keperluan dan alat bantuan) dan rawatan tambahan mencukupi? Apabila anda diberhentikan, perbelanjaan dan kos gaji anda perlu dipertimbangkan. Adakah anda mampu cari kerja baru yang mendapat gaji yang setara? Anda pun dah disahkan tak mampu bekerja kan?

3) Jika isteri dan anak yang sakit, adakah keselesaan dan tempoh menunggu di hospital kerajaan menjadi kesukaran kepada mereka? Adakah anak anak kecil sabar tidak menangis dan merenggek?

Kita perlu merancang perkara perkara seperti ini kerana anak kita masih muda dan lebih baik jika mereka mendapat rawatan yang selesa.

Contoh pelan Medical Card untuk seorang guru;

Guru Umur 35
Tidak Merokok
Isteri Surirumah Umur 35 Tahun
Anak maksimum 4 orang


Pampasan Nyawa/Cacat Kekal RM200K
Bilik RM150
Had Tahunan RM100K (atas individu)
Had Keseluruhan Unlimited
WaiverExtra-i (Jika berlaku kematian, polisi akan jadi FREE)
Early CriticalCare-i RM100K
Bulanan RM633

* RM633/6 orang = Anggaran RM105.50 seorang
Dengan coverage 100k....berbaloi dah RM105.50 seorang
* Harga bilik RM150 sahaja, tidak perlu mahal kerana bukan kerap masuk hospital. Perbezaan harga bilik boleh di top up sendiri.
* Pampasan RM200K rasanya cukup untuk pampasan kematian atau cacat kekal. Bolehlah keluarga anda survive 2-3 tahun...
* Jika disahkan dapat sebarang penyakit kritikal, akan dapat pampasan 30% atau 60% atau 100% oleh Early CriticalCare-i dari jumlah RM100K.
Jika berlaku kematian atas ayah, polisi jadi free untuk ahli keluarga yang lain. Penting sebab isteri surirumah dan tidak bekerja!

Whatsapp SEGERA FairuzRamli 0134555888 dengan klik --> http://www.wasap.my/60134555888/AiaPublicTakafulGuru

Nak Baca Brochure <KLIK SINI>

Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/PakarTakafulAIA
 
Jika Anda SERIUS nak mulakan Polisi Takaful AIA,
Semak Dahulu Harga! (Free Quotation)Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com