Jom Apply Insurans Takaful Anda Secara Mudah:Online Sahaja! Apply SEGERA! Saya Bantu Anda..

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

Medical Card Terbaik untuk Individu

Medical Card Terbaik untuk Individu


Medical Card AIA Public Takaful (A LifeLink-i)

 
Medical Card Individu Terbaik AIA Public Takaful
Medical Card Individu Terbaik - AIA Public Takaful


Tahukah anda Medical Card terbaik untuk individu adalah daripada AIA Public Takaful. Anda boleh bandingkan spec coveragenya...memang mantap.

Jadi apakah coverage terbaik kalau nak ambil medical card individu?

Ada beberapa pertimbangan yang anda perlu fikirkan. Kita tolak dahulu faktor harga walaupun ianya penting. Memanglah, kalau boleh nak bayar RM1 je sekali seumur hidup hihihi....

OK,

Sila ikut langkah di bawah:

1) Lihat dahulu berapa perbelanjaan anda sebulan?
Katakan RM3K sebulan. Jika anda nak survive atau keluarga anda nak survive, anda perlukan RM3K X 12 = RM36K setahun kan? Biasanya kita buat coverage 3 tahun....RM36KX3= RM108K ... kita genapkan RM100K sahajalah.

Jadi kesimpulannya anda perlukan coverage nyawa anda ataupun SUM COVER RM100K jika gaji anda RM3K sebulan. Jika gaji anda RM7K, RM10K atau lebih? Sudah pastilah anda perlukan lebih...mungkin juta. Betul kan? Barulah anda boleh survive dengan gaya hidup dan jumlah perbelanjaan yang ada sekarang. Kita cover ikut gaya belanja setiap orang yang berbeza.

2) Risiko harian anda
Memanglah semua orang ada risiko yang sama. Tapi untuk orang yang bekerja dengan menaiki motor, mereka lebih berisiko berbanding orang yang menaiki kereta setiap hari. Jika anda memang menaiki motorsikal ke tempat kerja setiap hari, saya sangat-sangat recommend anda untuk mengambil RIDER KEMALANGAN dalam medical card anda.

Bagaimana dengan Rider-rider lain? Seperti Critical Illness, Hospital Income/Elaun Masuk Wad dan lain-lain lagi?

Jika anda memilih untuk mengambil Medical Card dengan saya, saya akan ceritakan keperluan Rider-rider tersebut....adakah anda patut ambil atau patut elakkan.....


Nak Baca Brochure <KLIK SINI>

Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/PakarTakafulAIA
 
Jika Anda SERIUS nak mulakan Polisi Takaful AIA,
Semak Dahulu Harga! (Free Quotation)Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com