Jom Apply Insurans Takaful Anda Secara Mudah:Online Sahaja! Apply SEGERA! Saya Bantu Anda..

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

Masalah Claim MRTA Rumah yang Anda Tak Tahu


Masalah Claim MRTA Rumah yang Anda Tak Tahu

Semua orang sangka MRTA ni mudah dan automatik...hello...no such thing...waris perlu uruskan dengan pihak bank dan pihak MRTA (walaupun MRTA ni anak syarikat bank loan rumah tersebut!)

Belum kena belum tahu.

Boleh rujuk cerita penuh di sini = http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=441108

MRTA vs MLTA AIA Public Takaful
Bukan mudah claim MRTA dan bukannya automatik berlaku

Pengajaran daripada MRTA:


1) Proses tuntutan MRTA bukan berlaku secara automatik. Waris yang perlu mohonkan.
2) Anda tetap kena selesaikan bayaran bulanan selagi urusan MRTA tak selesai. Jadi jika berlaku kematian, waris perlu segera selesaikan urusan MRTA. Penyelesaian mudah ialah jika anda ada wasiat..pihak peguam wasiat akan selesaikan urusan hutang piutang dan MRTA anda...klik <SINI>
3) Jika ada sebarang masalah dengan loan rumah atau projek rumah lambat siap atau kenaikan BLR tinggi daripada semasa mula-mula beli, MRTA tak tanggung perbezaan tersebut! Waris lah yang perlu tanggung jika mahu hak milik rumah tersebut. Kalau tak mahu bayar, bank akan lelong rumah untuk dapatkan baki bayaran!
4) Dihujung pinjaman, pembeli rumah tak dapat apa-apa sepanjang pembayaran MRTA dan loan rumah tersebut. Berbanding MLTA, pembeli akhirnya akan dapat nilai cash value berpuluh ribu setanding jumlah dikeluarkan untuk bayaran bulanan.

Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/PakarTakafulAIA
 
Jika Anda SERIUS nak mulakan Polisi Takaful AIA,
Semak Dahulu Harga! (Free Quotation)


Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com