Jom Apply Insurans Takaful Anda Secara Mudah:Online Sahaja! Apply SEGERA! Saya Bantu Anda..

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

Tips Pilih Medical Card Takaful

Tips Pilih Medical Card Takaful

Jika anda kali pertama nak beli medical card takaful sila baca. harap anda dapat SHARE kepada semua. Semoga bermanfaat.

medical card takaful malaysia
Tips pilih medical card takaful malaysia


1) Jika anda ada masalah kewangan serius atau tak cukup bajet (jangan tak ambil terus, risiko tinggi!), Sila pilih Medical Card Standalone. Ia adalah medical card yang sangat murah dan memang mampu dimiliki buat permulaan. Kenapa murah? Sebab takde "faktor investment" dalam pakej ini.

2) Jika anda ada bajet sangat tinggi (gaji besar dan side income selesa), pastikan anda cover semua ahli keluarga dan masukkan nilai investment lebih atau Investment Link Plan (ILP) lebih. Tips untuk pilih Investment terbaik = Dana yang dilaburkan oleh Medical Card anda mestilah Top Ten Fund. Check <SINI> untuk lihat performance dana...kalau tak ada...anda invest pun tak untuk sangat. Saya cadangkan AIA Public Takaful sebab ia melabur dalam AIA Dana Dinamik (Nama dulu AIA Dynamic Syariah Fund) dan AIA Dana Progresif (Nama dulu AIA Dana Al-Istithmar) iaitu dana Unit Trust islamik paling tinggi dikalangan dana Insurans dalam pasaran.

Ramai beranggapan jika anda masukkan pakej investment dalam medical card akan menyebabkan tidak untung. Sebenarnya ia salah sama sekali. Pelabur bijak bukan pilih item investment membuta tuli. Semak dahulu investment apa yang Medical Card anda tawarkan. (Sebenarnya item investment tu dia ambil sebahagian duit kita dan dilaburkan di dalam Unit Trust. Jika anda nak belajar tentang dana dan tahap performance keuntungan dana Unit Trust, sila buka website ini <Unit Trust Terbaik>)

3) Jangan pilih pelan atau pakej medical card yang ada Co-Payment. Ramai yang terkena sebab tak baca pelan medical card betul-betul dan hanya dengar cakap pada ejen, nak bayaran bulanan paling murah. Co-Payment bermaksud, setiap kali anda admit ward anda perlu bayar pendahuluan deposit 10% atau maksimum RM1000 sebelum kemasukan ke wad. Sebenarnya ejen boleh adjust nilai premium bulanan supaya jangan ada Co-Payment. Ini agak menyusahkan bagi saya...saya rasa anda pun begitu. Betul tak?

4) Jangan tangguh ambil Medical Card. Ada 2 sebab UTAMA:

a) Ambil sebelum jatuh sakit. Medical Card akan kecualikan coverage untuk sakit yang ada dalam rekod kita selama 5 Tahun kebelakangan (hospital kerajaan, hospital swasta dan klinik). Dia boleh detect la...
Contoh:
anda kena sakit batu karang pada Jun 2015, bila apply Medical Card tahun 2020, penyakit batu karang tidak akan di cover. Insurans dapat detect less than 5 years.

b) Ambil semasa umur muda. Premium bayaran bulanan murah. Sila semak, anda akan dapati coverage yang sama tapi umur berbeza akan berbeza harga! Dan satu lagi kene faham, cara medical card ialah HARGA PREMIUM TAK BERUBAH walaupun dah naik harga banyak kali dan umur dah meningkat. Insurans akan ikut harga masa kali pertama kita daftar. Lagi awal mula (masa muda), lagi murah kita bayar. Jimat.....

Contoh:
Kalau pakej kita bayar semasa umur 25 tahun ialah RM150/bulan...sampai umur kita 50 tahun pun masih RM150 walaupun pakej harga RM150/bulan tu dah tak wujud lagi dan tak dapat dah.


Untuk Quotation Takaful AIA, Sila Whatsapp Info:

Jika Pelan Individu:

Nama Penuh
Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan Sekarang

Jika Pelan Pasangan/Famili:

Nama Penuh Suami + Tarikh Lahir
Nama Penuh Isteri + Tarikh Lahir
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan Suami
Nama Penuh Jawatan Pekerjaan Isteri
Taraf Merokok ya/tidak
Taraf Kesihatan SekarangUntuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/PakarTakafulAIA
 
Jika Anda SERIUS nak mulakan Polisi Takaful AIA,
Semak Dahulu Harga! (Free Quotation)·                     Award untuk AIA Public Takaful
·                     Kenapa Perlu Ada Medical Card Takaful ?
·                     Medical Card AIA Public Takaful Malaysia - Khas Untuk Wanita Sahaja
·                     Medical Card AIA Public Takaful Malaysia - Untuk Keluarga
·                     Medical Card AIA Public Takaful Malaysia - Untuk Saving Plan
·                     Medical Card Terbaik Malaysia untuk Individu Keluarga dan Pelaburan
·                     Pelan Early Critical Illness ( ECI ) AIA Public Takaful
·                     Rider Kemalangan Diri atau PA AIA Public Takaful
·                     Tips Pilih Medical Card Takaful
·                     What is AIA Public Takaful ?


Link Pelaburan Lain Jika Anda Berminat:
        
ü          Pelaburan ASB Terbaik
ü          Pelaburan Unit Trust Terbaik


 

Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com