Jom Apply Insurans Anda Secara Mudah Online Sahaja! Whatsapp FairuzRamli 0134555888

Sebelum memulakan bicara, saya perkenalkan diri saya. Nama saya Fairuz Ramli. Saya merupakan Konsultan Profesional AIA Public Takaful. Saya personally dapati pakej dan kelebihan AIA Public Takaful adalah yang terbaik ketika ini. Jika anda buat research dan perbandingan, pasti banyak kelebihan di AIA Public Takaful. Saya tidak menjual insurans, saya konsultan anda. Apa tugas konsultan? Saya analisis risiko keperluan insurans anda dan saya cadangkan pelan yang bersesuaian dengan bajet dan keperluan anda.
Salam perkenalan, dan selamat membaca :)

AIA Public Takaful Kini Menggunakan ePolicy

AIA Public Takaful Kini Menggunakan ePolicy


ePolicy AIA Public Takaful
ePolicy AIA Public Takaful


Untuk makluman semua, kini AIA Public Takaful menggunakan ePolicy sebagai ganti kepada hard copy buku polisi. Ini sebenarnya lebih baik dan mudah diakses melalui my AIA.

ePolicy ini boleh di download bila bila masa dan boleh di akses malalui komputer, tab dan juga telefon bimbit bila bila masa.

Banyak kes di mana pemilik buku polisi hard copy telah kehilangan setelah disimpan selama bertahun. Mungkin juga akibat tersalah letak, dan mungkin juga akibat bencana seperti kebakaran dan banjir.

Saya amat menggalakkan penggunaan ePolicy di mana ketika ini fail PDF sudah boleh diakses dan dihantar melalui aplikasi Whatsapp. Anda boleh muat turun dan hantar polisi anda kepada mana mana peranti yang anda ingin akses. Mudah kan?


Ingin Apply Medical Card AIA?

Whatsapp FairuzRamli 0134555888
 
Read More »

Promosi A-Life Lady360-i 2017

Promosi A-Life Lady360-i 2017

Mari mari, kita cepat cepat apply Pelan terbaru A-Life Lady360-i ini. Pelan ini khas untuk wanita dari se awal 16 tahun hingga 45 tahun.

Promosi A-Life Lady360-i 2017
Promosi A-Life Lady360-i 2017
Promosi A-Life Lady360-i 2017 ini bermula dari 18 Mei 2017 hingga 30 Jun 2017. 

Syarat utama adalah minimum Sum Cover RM100000. Mudah kan?

Anda berminat nak tau apa kebaikan Pelan A-Life Lady360-i ini? Details <KLIK SINI>

Jika anda berminat nk check harga? Boleh je whatsapp saya:

Whatsapp FairuzRamli 0134555888
Nama Penuh
Tarikh lahir

Nama Jawatan Pekerjaan
Taraf Merokok Ya/Tidak
Bajet sebulan






Read More »

Cara Tukar Had Limit Debit Card Maybank dan Cimb

Cara Tukar Had Limit Debit Card Maybank dan Cimb

Ramai juga yang mengalami masalah apabila mula mula apply Medical Card atau baru menukar kepada kad Debit yang baru sebagai medium pembayaran premium polisi AIA Public Takaful anda.

Ini adalah normal kerana setiap kad Debit bank berbeza mempunyai had yang berbeza. Anda boleh tukar secara manual atau telefon nombor general line bank masing masing. Saya kongsikan cara untuk tukar had limit di dalam online banking masing masing.

Jika had anda lebih rendah daripada bayaran premium, pihak AIA akan gagal membuat potongan dan seterusnya boleh menyebabkan polisi anda Lapse. Sila hati hati..........

Cara Tukar Limit Debit Card Maybank:


Langkah1:
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank melalui maybank2u
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank melalui maybank2u


Langkah2:
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank dengan maybank2u
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank melalui maybank2u


Langkah3:
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank maybank2u
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank melalui maybank2u
Langkah4:
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank AIA Public Takaful
Cara Tukar Limit Debit Card Maybank melalui maybank2u




Cara Tukar Limit Debit Card Cimb:


Langkah 1:
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb


Langkah 2:
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb melalui cimbclicks
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb Melalui Cimbclicks

Langkah 3:
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb cimbclicks
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb melalui cimbclicks

Langkah 4:
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb Medical Card AIA
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb melalui cimbclicks

Langkah 5:
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb AIA Public Takaful
Cara Tukar Limit Debit Card Cimb melalui cimbclicks






Harap membantu. Sila share jika bermanfaat.



Read More »

Pelan Takaful Insurans Khas untuk Wanita A-Life Lady360-i

Pelan Takaful Insurans Khas untuk Wanita A-Life Lady360-i


A-Life Lady360-i
A-Life Lady360-i

Adakah anda mencari pelan khas untuk wanita yang melengkapkan coverage medical card sedia ada?


Pelan A-Life Lady360-i ini mempunyai 2 objektif utama:

1- Pelan menyeluruh kehidupan wanita selepas tamat graduasi, mula bekerja, berkahwin, mengandung, memulakan keluarga dan persaraan. Sungguh lengkap dan memahami situasi keperluan wanita secara komprehensif!
2- Melengkapkan coverage apa yang medical card biasa tak cover terutamanya kes berkaitan wanita.

Perhatian, ini adalah pelan standalone...bukan Medical Card ye. Medical Card kena ambil sendiri. Ini pelan unik yang komprehensif untuk nyawa dan benefit khas wanita dari awal tamat belajar sampailah pencen bersara.

Jom Kita Lihat Apa Kelebihan Pelan A-Life Lady360-i ni:


Kalau anda teliti 7 perkara faedah A-Life Lady360-i di bawah, anda dapati memang betul banyak perkara di bawah medical card biasa tak cover sebab medical card cover rawatan bukannya pemulihan dan pembentukan semula selepas pembedahan.




FAEDAH
PERLINDUNGAN
% dari Coverage Amount
1
Faedah Asas
Kematian
100% atau nilai serahan yang mana lebih tinggi
2
Faedah Penyakit Wanita
a)       Karsinoma in situ wanita untuk payudara, uteri serviks, uterus,tiub fallopio, faraj/vulva atau ovari.
b)      Kanser wanita untuk payudara, uteri serviks, uterus,tiub fallopio, faraj/vulva atau ovari.
c)       Lupus eritematosus sistemik dengan komplikasi buah pinggang yang teruk.
a)       a) 50% terhad satu tuntutan setiap sijil dan Sum Cover reset kembali 100%. Waiting period 60 hari.
b)      a) 100% dan sijil ditamatkan selepas pembayaran faedah ini. Waiting period 60 hari.
c)       100% dan sijil ditamatkan selepas pembayaran faedah ini. Waiting period 30 hari.
3
Faedah Penjagaan Wanita
a)       Pembuangan mana mana orga khusus wanita (payudara, uteri serviks, uterus, tiub fallopio, faraj, vulva atau ovari).
b)      Pembedahan pembentukan semula mana mana organ khusus wanit seperti di atas.
c)       Patah tulang akibat osteoporosis (tulang pinggul atau vertebra)
d)      Artritis rheumatoid yang teruk
e)      Pembedahan pembentukan semula muka akibat kemalangan atau kanser.
f)        Pemindahan kulit akibat kemalangan atau kanser kulit.
g)       Komplikasi perubatan selepas pembedahan kosmetik elektif
h)      Rawatan monopous (putus haid)
i)        Rawatan psikoterapi.
a)       30% dan sehingga 2 tuntutan  setiap sijil. Terhad 1 tuntutan setiap kejadian. Waiting period 60 hari.
b)      Sama di atas
c)       Sama di atas
d)      Sama di atas
e)      Sama di atas
f)        Sama di atas





g)       Bayaran sekaligus RM5000 dan terhad kepada 1 tuntutan.
h)      Sama di atas. Waiting period 1 tahun.
i)    30%       
4
Faedah Kehamilan
a)       Koagulasi Intravaskular Tersebar
b)      Kehamilan Molar
c)       Kehamilan Ektopik
d)      Eklampsia
e)      Keguguran lewat (week 18-28)
f)        Kematian Janin (week 18-35)
g)       Abrupsia Plasenta (luar rahim)
h)      Embolisme Cecair Amniotik
i)        Acute Fatty Liver of Pregnancy(AFLP) semasa hamil.
j)        Plasenta Increta/ Percreta





10% dan terhad kepada 1 tuntutan. Semua Waiting period 1 tahun.
5
Faedah Ganjaran Tunai
a)       Ganjaran Perkahwinan
b)      Ganjaran Kelahiran Anak
c)       Ganjaran Usia Emas (umur 55)
a)       3%
b)      3%
c)       Sehingga 12% tolak tuntutan ganjaran kelahiran anak dan ganjaran perkahwinan.
6
Faedah Kegembiraan
a)       Untuk setiap A-Life Joy-i yang diluluskan
b)      Untuk setiap A-Life Joy-i yang diluluskan bersama A-Plus BabyCare-i
*dengan syarat permohonan dibuat apabila tempoh kehamilan kurang daripada 35 minggu.
a)       1%
b)      2% tambahan, jadi total 3% lah
7
Faedah Matang
Bayaran sekaligus pada umur 80 tahun
150%


Lagi Kelebihan Bayaran A-Life Lady360-i mengikut jenis rawatan yang diterima:


AIA ALife Lady360i
AIA ALife Lady360i




AIA ALife Lady360i pelan insurans takaful wanita
AIA ALife Lady360i pelan insurans takaful wanita

 



Apa Syarat Nak Mohon A-Life Lady360-i?

1) Umur 16 hingga 45 tahun
2) Tiada penyakit wanita sedia ada (pre existing)


Untung ke ambil pelan A-Life Lady360-i ni?

Jika anda sihat dan tiada apa apa berlaku:

1) Anda dapat 150% coverage value
2) Berkahwin         = Sila Claim Cash 3% dari Coverage Amount
3) Kelahiran Anak = Sila Claim Cash 3% dari Coverage Amount
4) Bersara umur 55= Sila Claim Cash 12% dari Coverage Amount - previous claim made


Jom Tengok Contoh Quotation A-Life Lady360-i:


Ibu Umur 30 Tahun
Tidak Merokok
Bekerja dalam bidang pentadbiran/admin
Coverage Amount RM50000
A-Life Lady360-i + A-Plus DisabilityCare-i RM50000 (Hilang Upaya Menyeluruh dan Kekal)
Bulanan RM145.07
Apabila 80 tahun akan 150% Coverage Amount iaitu RM75K + Ganjaran Perkahwinan + Ganjaran Kelahiran Anak + Ganjaran Usia Emas = Total RM81000
*Sila claim dengan salinan dokumen rasmi seperti sijil nikah dan sijil lahir anak


DOWNLOAD BROCHURE A-LIFE LADY360-i <SINI>

Berminat nak dapatkan quotation?

Whatsapp FairuzRamli 0134555888
Nama Penuh
Tarikh lahir

Nama Jawatan Pekerjaan
Taraf Merokok Ya/Tidak
Bajet sebulan
* Lebih baik jika telah ada Medical Card terlebih dahulu <SINI>










Read More »

Pelan Takaful Insurans Khas untuk Bayi A-Life Joy-i

Pelan Takaful Insurans Khas untuk Bayi A-Life Joy-i

AIA A-Life Joy-i
AIA A-Life Joy-i


Adakah anda mencari pelan takaful insurans terbaik untuk bayi anda? Anda dah compare banyak pelan pelan lain yang cover baby dan baby dalam kandungan?

Sila baca sepenuhnya dan saya percaya anda yakin dengan coverage kes kes kritikal bayi anda dalam pelan ini....terbaikkk....

Pelan Medical Card Terbaik untuk Bayi


Anda pasti perasan bahawa banyak pelan diluar sana mempunyai klausa, polisi mesti bermula 12 bulan awal sebelum coverage berkaitan mengandung akan dilindungi. Ini bermaksud, perlu apply jauh lebih awal. Dah mengandung tak cover.

JANGAN RISAU.....Kini AIA Public Takaful melalui pelan A-Life Joy-i cover bayi dalam kandungan BERMULA MINGGU PERTAMA dalam kandungan! Wow!!! Inilah pelan yang kita cari.


Jom tengok highlight dari pelan terbaru AIA Public Takaful A-Life Joy-i:

1) Cover Bayi DALAM KANDUNGAN seawal 0-13 minggu (1st Trimester).

2) Sekali dengan Medical Card (pilihan. Kalau dah ada Medical Card tapi nak ambil A-Life Joy-i sahaja pun boleh).

3) Boleh menjadi pelan PENDIDIKAN anak kerana ada A-Plus ScholarSaver-i boleh dikeluarkan pada umur 18 tahun (Cek Auto-Payout atas nilai Account Value). Wow! Memang sesuai untuk dijadikan pelan pendidikan!

4) Caruman Premium takaful (A-Plus ScholarSaver-i) ini boleh dikecualikan cukai di bawah Pengecualian Cukai Pendidikan Anak (ala macam SSPN-i tu. Pelan A-LifeLink-i biasa tak layak dapat cukai pendidikan. Hanya cukai insurans perubatan je). Maksimum pengecualian cukai sehingga anak berumur 18 tahun sahaja. Pastikan polisi ini mempunyai Rider A-Plus PayorExtra-i sebelum boleh dikecualikan cukai ye.

5) Jika berlaku cacat kekal atau kematian atas ibu, bayaran polisi seterusnya akan dibayar oleh pihak AIA atas Rider tambahan A-Plus PayorExtra-i di dalam pelan A-Life Joy-i.

4) Apabila anak berumur 18 tahun, AutoGrowth untuk pampasan nyawa naik kepada 200% secara automatik tanpa pengunderaitan perubatan/medical underwriting (kenaikan maksimum adalah RM100K). Contoh jika Sum Cover RM50K akan naik kepada RM100K automatik. Kalau Sum Cover RM200K akan naik automatik RM300K (bukan RM400K ye sebab maksimum naik RM100K sahaja).

4) Manfaat A-Plus BabyCare-i terhadap pelbagai penyakit dan komplikasi bayi dalam kandungan dan bayi selepas kelahiran hingga umur 5 tahun seperti:
- Jaundice (demam kuning)
- Abruptio Placetae (Mengandung diluar rahim)
- Kematian fetus pada umur 28 minggu ke atas.
- Kemasukan ke wad NICU atau HDU selepas lahir.
- Disahkan AUTISM
- Disahkan hyperaktif atau attention deficit hyperactivity disorder (ADHD)
- dan banyak lagi penyakit konginental bayi

5) Manfaat A-Plus Junior CriticalCare-i terhadap pelbagai penyakit dan komplikasi bayi dalam kandungan dan bayi selepas kelahiran hingga umur 18 tahun seperti:

Highlight di sini adalah kes Kanser Leukimia sebab ia paling biasa dihidapi kanak kanak, kes Kawasaki yang menyebabkan juga sakit jantung, kes Asma Lelah dan Epilepsi. Semua penyakit ini sangat biasa dan merbahaya kepada kanak kanak dan biasanya PELAN NORMAL MEDICAL CARD TAK COVER bila kanak kanak dapat di awal usia. Cuba lihat 16 perkara di bawah, anda pasti rasa ia sangat kritikal kan?




Critical Illness Category
Low Severity
(Payout 30% of the APJCCi Coverage Amount, one time each category )
High Severity
(Payout 100% of the APJCCi Coverage Amount, less
any benefit paid out previously)
1
Cancer and Tumor
Carcinoma in situ
Major Cancer
2
Asthma
Severe Asthma
Persistent Severe Asthma
3
Type 1 Diabetes
Insulin Dependent Diabetes Mellitus (on
diagnosis)
Juvenile Insulin Dependent Diabetes Mellitus
4
Kawasaki
Kawasaki Disease (on diagnosis)
Severe Kawasaki Disease with Heart
Complications
5
Juvenile Rheumatoid Arthritis
Severe Juvenile Rheumatoid Arthritis (on
diagnosis)
Persistent Severe Juvenile Rheumatoid
Arthritis
6
Epilepsy
Status Epilepticus requiring intubation and
ventilator support
Severe Epilepsy
7
Intellectual Impairment due to
illnesses or accident
Encephalitis with full recovery
Encephalitis with permanent neurological
deficits
8
Adolescent morbid obesity
Bacterial Meningitis with full recovery
Bacterial Meningitis with permanent
neurological deficits
9
Nephrotic Syndrome
Acute Glomerulonephritis (on diagnosis)
Persistent Glomerulonephritis with Nephrotic
Syndrome
10
Encephalitis
Intellectual impairment due to illnesses or
accident (on diagnosis)
Persistent intellectual impairment due to
illnesses or accident
11
Bacterial Meningitis
Adolescent morbid obesity (on diagnosis)
Adolescent morbid obesity (requiring surgery)
12
Glomerulonephritis with
Nephrotic Syndrome
Nephrotic Syndrome requiring hospitalisation
Severe Relapsing Nephrotic Syndrome
13
Blindness
Loss of sight in One Eye
Total Permanent Blindness
14
Burns
Second Degree Burns
Severe Burns
15
Cholangitis
Biliary Atresia (On diagnosis)
Biliary Atresia having undergone Liver
transplantation
16
Aplastic Anaemia
Reversible Aplastic Anaemia
Irreversible Aplastic Anaemia



 

INI ADALAH PELAN PERTAMA SEUMPAMA DENGANNYA....MEMANG UNIK...MEMANG TERBAIK........

Baik, Kita Tengok Syarat Apply Pula:

1) Umur Ibu dari 18 tahun hingga 45 tahun
2) Kes Pre Natal: Umur bayi 1-13 minggu dalam kandungan DAN wajib bagi ibu ambil pelan A-Life Lady360-i akan mendapat tiada underwriting (tiada medical report). Ia dinamakan Bundle Of Joy iaitu gabungan Pelan Ibu A-Life Lady360-i DAN A-Life Joy-i.
3) Kes Pre Natal: Umur bayi 14-35 minggu dalam kandungan WAJIB ADA UNDERWRITING (kena submit buku rekod ibu mengandung, gynae report dan dokumen lain jika AIA minta).
4) Kes Post Natal: Umur bayi 14 hari hingga 15 tahun.
5) Bayi satu atau kembar dua. Kembar lebih dua tak cover.
6) Bayi secara bukan normal, contohnya IVF tak cover.

Medical Card Baby Terbaik
Medical Card Baby Terbaik

Mari Tengok Contoh Quotation.


medical card untuk bayi dalam kandungan mengandung
medical card untuk bayi dalam kandungan mengandung

Ibu Umur 30 Tahun
Tidak Merokok
Bekerja dalam bidang pentadbiran/admin
Anak dalam kandungan seorang (dalam kandungan 14-35 minggu)
Sum Cover RM50K + Pelan A-Life Joy-i + Medical Card Bilik RM150 + Had Tahunan RM100K + Had Keseluruhan Unlimited + Pelan Pendidikan (Investment 65 tahun) + A-Plus PayorExtra-i + A-Plus BabyCare-i Pelan1 + A-Plus Junior CriticalCare-i
Bulanan RM190
Apabila anak berumur 18 tahun, anggaran AIA akan keluarkan Cek bernilai RM25700.00
* selepas 18 tahun tersebut, medical card boleh diteruskan tanpa kenaikan harga.

Rasanya dengan coverage perlindungan yang komprehensif dan lengkap dan pelaburan pendidikan yang ada, memang berbaloi.

DOWNLOAD BROCHURE A-LIFE JOY-i <SINI>

Berminat nak dapatkan quotation?

Whatsapp FairuzRamli 0134555888
Nama Ibu
Tarikh lahir Ibu
Jawatan Pekerjaan Ibu
Taraf Merokok Ya/Tidak
Tarikh Jangkaan Bersalin (Wajib Tarikh Tepat)
* Jika kandungan bawah 14 minggu, wajib ambil pelan A-Life Lady360-i terlebih dahulu.











Read More »

Copyright © Insurans AIA Public Takaful dan Medical Card Keluarga Murah Designed by azhafizah.com